prva strana

Sreda, 1. Maj 2024.

Revija KOLUBARA - Mart 2005 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

kalendar

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Ko te Valjevo ne bi voleo

Branko Vićentijević

KURIR JOVICA

– U februaru su pale i prve načelničke glave u SO Valjevo – Ružu Stojković (DS) je u Odeljenju za društvene delatnosti zamenila Gordana Joksović (SRS), svojevremeno zaposlena u Službi nabavke „Elind-Teur”-a, dok je na mesto Nikole Ilića (DS) u Odeljenju za komunalno-inspekcijske poslove iz Beograda doveden Branko Mazić (SNS). Rešenja o smenama i postavljenima, kako i dolikuje, potpisala je Milena Pavlović (NS), sporno novopostavljena načelnica Opštinske uprave. Ona bi sada, saznajemo, trebalo da pokrene i disciplinski postupak protiv Stojkovićeve, Ilića, ali i Dragana Stankovića Lidže, koji su se, po navodnoj prijavi vazda budnog partijskog druga drugarice Milene, Marka Živanovića Struje (NS), duže no što to lepi običaji u ponašanju opštinskih činovnika nalažu, zadržali na pauzi za topli obrok van svojih (novih) radnih mesta.

Gradonačelnik Tomić je, čini se, u stalnoj defanzivi. Saradnici mu vedre i oblače, koalicioni partneri imaju sve veće prohteve. Međutim, kad postane „gusto”, leđa mora da poturi gradonačelnik, koji pritom izgleda ne shvata da će, nastavi li ovako, svima njima ubrzo postati potrčko i njihov „kurir Jovica”.

To se najbolje videlo i prilikom odlučivanja o februarskom povećanju plata opštinskim funkcionerima. Od po oko 30.000 dinara, bilo je dogovoreno da se, shodno zaključcima Vlade Srbije, apanaže udvostruče kako bi mlađani nelegalni potpredsednik Đorđe Milićević (SPS), gotovo bez dana radnog staža, u svoje političke bisage mesečno stavljao po 60.000 dinara. Posle pritiska javnosti, pri čemu su pojedini valjevski mediji poput Radio Patka bili na visini zadatka, iz solitera na Gradskom trgu javnosti je odaslato priopćenje da će, zbog „uvažavanja teške (ekonomske) situacije” u kojoj se Valjevo nalazi, povećanja funkcionerskih plata iznositi „samo 20 odsto”.

„Ko te, Valjevo, ne bi voleo”.